Aunazirņu fettucini ar dārzeņiem
Sastāvdaļas:
- 120 grami sarkano sīpolu
- 75 grami burkānu
- 200 grami cukini
- 100 grami paprikas
- 130 grami selerijas
- 100 grami kokteiļu tomātu
- ēdamkarote olīveļļas
- 50 grami tomātu pastas
- 200 līdz 300 mililitri dārzeņu buljona
- 100 g aunazirņu
- šķipsniņa sāls un cukura
Sagatavošana:
-> Nomazgājiet dārzeņus un nomizojiet burkānus. Sagrieziet dārzeņus mazos gabaliņos, izņemot tomātus (neatkarīgi no tā, vai kubiņos, šķēlēs vai nūjiņās). Pannā uzkarsē olīveļļu visaugstākajā līmenī, pievieno dārzeņus un viegli sautē. Uzkaisa šķipsniņu sāls un cukura un apmaisa - sāls un cukurs iedarbojas higroskopiski un noņemiet ūdeni no dārzeņiem - un pārklājiet pannu.
—> Vāriet uz vidējas intensitātes karstuma (apmēram 5 līdz 10 minūtes).
—> Pēc tam iestatiet plīti atpakaļ uz augstāko līmeni un apcepiet tomātu pastu. Pamazām iemaisa dārzeņu buljonu.
—> Atkal uzliek plīti uz pusi siltuma, pievieno tomātus un uzliek vāku. Pēc apmēram piecām minūtēm izslēdziet plīti un ļaujiet tai nostāvēties vēl 10 minūtes ar aizvērtu vāku. Garšojiet pēc savas gaumes.
—> Pa to laiku gatavo nūdeles pēc instrukcijas uz paciņas.
Uzmanību: Visas sastāvdaļas var aizstāt ar cita veida dārzeņiem un, ja vēlaties, varat aizstāt nūdeles ar vistas, tītara vai malto liellopa gaļu.
Uzturvērtības: tikai 597 kcal uz aptuveni 800 gramiem, 16,3 grami tauku, 40,5 grami ogļhidrātu, 54,0 grami olbaltumvielu, 44,5 grami šķiedrvielu.